Show me how you do it, and I am promise you I 'll run away with you...

Show me how you do it, and I am promise you I 'll run away with you...
Blankets, γνωστο και ως το πιο αγαπημενο μου graphic novel σε ολοκληρο τον κοσμο <3

Δευτέρα, Νοεμβρίου 30, 2009

Searching IMDb

H ψηφοφορια του seagazing τελειωνει σημερα και πριν λιγες ωρες αποφασισα να φτιαξω και εγω τη δικη μου 20αδα ταινιων της τρεχουσας δεκαετιας. Οι ταινιες αυτες ξερω πολυ καλα πως δεν ειναι οι καλυτερες απο τεχνικη αποψη, αλλα τις αγαπησα ολες τους. Καθεμια για καποιον διαφορετικο λογο αλλα κυριως γιατι ολες με εκαναν να νιωσω εντονα κατι. Να γελασω, να συγκινηθω, να προβληματιστω... Εχμ...Λοιπον ξεκιναω *Ξεροβηχει αμηχανα*

20) Moulin Rouge!
Πρωτα απο ολα ειναι musical. Δευτερον η υποθεση μου θυμιζει πολυ την Κυρια με τις Καμελιες που την αγαπω απο τα γεματα κλασσικη λογοτεχνια γυμνασιακα μου χρονια. Τριτον η διασκευη του Roxanne ειναι πιθανοτατα οτι πιο ωραιο εχω ακουσει τα τελευταια χρονια σε soundtrack. Αλλα ο βασικοτερος λογος που βρισκεται εδω ειναι οτι
ακομα νιωθω συναισθηματικα δεμενη μαζι της :)
19) The Assassination of Jesse James
Υπεροχες μελωδιες στο soundtrack δια χειρος Nick Cave (ο οποιος κανει και ενα cameo ετσι, just for fun) και πολυ δυνατες ερμηνειες.
18)
Hallam Foe
Στο Δαναο την ειχα πρωτοδει αυτην την ταινια, μαζι με τον Γιωργο. Και μετα περπαταγαμε επι μια ωρα μεσα στη βροχη πινοντας σοκολατα απο τα Starbucks. Δε θυμαμαι τι ακριβως λεγαμε, αλλα ηταν μια απο τις πιο ωραιες Παρασκευες της ζωης μου.

17) Tim Burton's Corpse Bride
Ειναι μελαγχολικη με εναν αισιοδοξο τροπο, οπως θα μπορουσε να ειναι μονο μια ταινια του
Tim. :)
16) The Educators
Την απευφεγα για πολυ καιρο και τελικα την ειδα την Πρωτοχρονια του 2007. Αγαπησα την υποθεση και ερωτευτηκα τους πρωταγωνιστες και το τελος της. Η διαρκεια μου ειχε φανει λιγο κουραστικη αλλα παρολα αυτα την ξαναειδα στην Γερμανια με τον συνδυασμο Γερμανικη γλωσσα- Αγγλικοι υποτιτλοι- Πολυ σοκολατα και περιεργα σχολια και τοτε αποφασισα οτι τελικα δυστυχως δεν ηταν και τοοοοοσο μεγαλη :ρ
15) C.R.A.Z.Y.
Οφειλω να ομολογησω πως εκτιμω τον καναδεζικο ανεξαρτητο κινηματογραφο. Και η συγκεκριμενη ταινια ειναι αστεια, τρυφερη και αξιαγαπητη. Επισης αυτη πραγματικα εχει μεγαλη διαρκεια αλλα βλεπετε τοσο ευχαριστα που δε το πολυσκεφτεσαι αυτο.
14) The Fountain
Αυτη η ταινια θα μπορουσε να ειναι μια εκθεση ζωγραφικη, τοσο ομορφη οπτικα ειναι! Tην ειδα στο cinema την πρωτη βδομαδα που ειχε κυκλοφορησει και ενω ολοι οι υπολοιποι στην αιθουσα ειχαν στεναχωρεθει , εγω κραταγα το χερι του Γιωργου και χαμογελαγα. Οh well, το ξερω πως η φυσιολογικη αντιδραση στο Fountain ειναι αυτη των αλλων, αλλα εγω την θεωρω μια απο τις πιο αισιοδοξες ταινιες για την αγαπη που εχουν δημιουργηθει ποτε.
13) The Science of Sleep
Οταν ενας ανασφαλης νεος με προβλημα στο να διαχωριζει το φανταστικο απο την πραγματικοτητα ερωτευεται την εξισου ιδιορυθμη γειτονισσα του, συνηθως το καταστροφικο τελος κρυβεται καπου κοντα. Η τουλαχιστον αυτο συμβαινει στην πραγματικη ζωη. Γιατι στο cinema ο Gondry χρησιμοποιησε την αστειρευτη φαντασια του, το ταλεντο του Bernal και μερικα προσεκτικα επιλεγμενα τραγουδια και μας χαρισε ενα σουρεαλιστικο παραμυθι για την ζωη και τον ερωτα.
Και νομιζω πως ειμαι ο μονος ανθρωπος στον κοσμο που κλαιει με αυτην την ταινια :ρ
12) Vals Im Bashir
Οσες φορες και αν εχω προσπαθησει μου ειναι αδυνατον να περιγραψω με λογια αυτην την ταινια. Πρεπει να την δει κανεις για να αντιληφθει την τελειοτητα της.
11) Almost Famous
Rock n Roll, groupies, ναρκωτικα και ενα αυτοβιογραφικο ταξιδι ενηλικιωσης. Τι αλλο να ζητησει κανεις απο μια ταινια? ;ρ
10) Sweeney Todd

Η πιο απιστευτη τριαδα του συγχρονου cinema, ενα musical με ιδιεταιρη προτιμηση στο μακαβριο χιουμορ και... πολλες πιτες!
"It's priest, have a little priest..."
09) Milk

Θυμαμαι την ημερα που ειδα το Milk. Την αδεια αιθουσα στο cinema. Τον Γιωργο να λεει οτι με αυτην την ταινια συμπαθησε πραγματικα τον Sean Penn και εμενα να αρνουμαι να πιστεψω πως ο σκηνοθετης ηταν οντως ο Van Sant. Θυμαμαι στην σκηνη της πορειας στο τελος του εργου, να κοιταω τα κερια και να νιωθω τοσο φορτισμενη συναισθηματικα που απορουσα γιατι δεν εκλαιγα. Ειναι κατι παραπανω απο μια ωραια ταινια.
08) Garden State
Το αγορι γυριζει στο πατρικο του για την κηδεια της μητερας του. Στην πορεια συνανταει το κοριτσι και μαζι της θυμαται πως ειναι να αγαπας και να συγχωρεις.
Μονο που η ταινια ειναι πολυ πιο εξυπνη και αστεια και η
Natalie Portman ειναι πραγματικα αξιολατρευτη σε αυτον τον ρολο.
07) Little Miss Sunshine
Μια δυσλειτουργικη και ελαφρως αποτυχημενη οικογενεια ξεκιναει ενα καταστροφικο road trip με προορισμο ενα διαγωνισμο ομορφιας για μικρα κοριτσια στην Καλιφορνια.
Ισως η πιο feel good ταινια του 2006.
06) Persepolis

Παλι Δαναος, αυτη τη φορα μαζι με την Αγαθα. Εξαιρετικο το comics, υπεροχα τρυφερη η μεταφορα του. Μια διαφορετικη εκδοχη ισως των ιστορικων γεγονοντων αλλα σιγουρα πολυ πιο αληθινη απο αυτην που διαβαζουμε στις εφημεριδες.
05) High Fidelity

Δε θα μπορουσε να λειπει απο την 20αδα η ταινια που ο πρωταγωνιστης της με εκανε να αγαπησω τις λιστες :ρ Εξυπνοι διαλογοι, υπεροχο soundtrack, πολυ καλες ερμηνειες και μαλιστα καταφερνοντας να μεινει πιστη στο πνευμα του βιβλιου.
04) Conversations With Other Women

Λατρευω τους πρωταγωνιστες της! Και ποτε δε καταλαβα γιατι δεν εχει περισσοτερους fans. Eιναι απο τις ταινιες που τις βλεπεις και μετα χαμογελας για ολην την υπολοιπη ημερα.
03) Requiem for A Dream

Απιστευτα δυνατη ταινια. Μαλλον η μονη ταινια που ασχολειται με τα ναρκωτικα και δειχνει τοσο καθαρα την εξαθλιωση που προκαλουν.
02) Donnie Darko

Ενα πραγματικα cult εργο. Τελος.
01) Eternal sunshine of the Spotless Mind
Τη λατρευω αυτη τη ταινια. Εχω ενα τεραστιο poster διπλα στο κρεβατι μου και καθε πρωι ειναι το πρωτο πραγμα που βλεπω και χαιρομαι χωρις λογο :ρ
Δε μπορω να σκεφτω απολυτως τιποτα που θα επρεπε να ηταν διαφορετικο στην Λιακαδα. Ειναι ενα μικρο αριστουργημα. Τοσο απλα.

Ξερεις πως με αγαπας ;*

8 σχόλια:

fly είπε...

Α Movie week κι έτσι ε; :Ρ
Γιατί ήμουν σίγουρος πριν φτάσω στο 15 ότι στην #1 θα βρίσκεται η λιακάδα; :Ρ

Rea είπε...

ολοι το γνωριζουν αυτο ρε :ρ
νταξει ηταν απιστευτα απειρες οι ταινιες που ηθελα να βαλω κ μειναν απεξω.
walle, benjamin button, 25η ωρα, notebook,sin city, lars and the real girl... κ καμια 50αρια ακομα :ρ

Sifmoc είπε...

χε! τα περισσότερα είναι και δικά μου! αλλά νο1 ντάρκο, νο2 ετέρναλ! Ο τζέσε μάλλον πιο ψηλά!
Για την προώθηση της συζήτησης, τι θα έλεγες για τις αυτόχειρες παρθένους, για ένα του φίντσερ, για τους νονούς, ακόμη και για το ζοφερό μπλέιντ ράνερ, κοίτα ρε που κόλλησα τώρα :S

Damien είπε...

comfi tha sumfoniso oso den pairnei gia ena tou fintser (=FIGHT CLUB PROFANWS), opws kai tha epikrotisw tis autoxeires parethenous. (Y)
(nonous k blade runner olws paradokws dn exw dei.)
gnk pantws i lista, eidika ta 10 prwta einai ena apoluto win :)

Χαρος είπε...

Χμ Ρεα εγω θα ηθελα και Wong-Kar Wai μεσα...Παντως το λημα για το Fountain το στηριζω απειρα.Οταν το ειχα δει ειχα τις ιδιες σκεψεις.Για τα τοπ 2 ημουν σχετικα σιγουρος.

Rea είπε...

ρε χαζα ο fincher μεσα στο 2010 εκανε το zodiac που ειναι ωραιο αλλα τπτ τρομερο κ το benjamin button που μου αρεσει αλλα δε χωραγε στην 20αδα :/

παυλο το fight club αν ειχε βγει στα 00s θα ηταν σιγουρα τριτο :ρ

κομφουκιε ναι, ξερω στηριζεις ντονι :ρ
αυτοιχειρες παρθενους δεν εχω δει ακομα (η αχρηστη :ρ) κ μπλειντ ρανερ... δε ξερω, δε μου κολλαει για 20αδα :/

λοβ δε με πολυεμπνεει ο Wong-Kar Wai :/

Χαρος είπε...

pf...Paulo sthn eipe... :P

Creep είπε...

Κουκου, πέρασα και απο ΄δω. Φαντάζομαι τι παράδεισος θα σου φαίνεται Ρέα :Ρ
Τιμ μπαρτον φουτουγου.
Μα και οι πιτες δεν πανε πισω. :Ρ